Kaerajahuga marja-martsipanikeeks

See keeks oli küll paras pettumus. Kaerajahust tainas maitses toorelt imeliselt, kuid ahjust tulnuna ja koos marjadega oli see liiga hapu. Ei usu, et algretseptis olnud mustikate kasutamine asja parandanud oleks. Martsipani ei jäänud üldse tunda! :( Määrisin paksu kihi Nutellat peale ja nii kõlbas enam-vähem süüa :D

Idee siit.

179 kcal/100 g

2018-05-17 18.22.03.jpg

  • 250 g täisterakaerajahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 85 g martsipani
  • 4 muna
  • 100 g suhkrut
  • 200 g Kreeka jogurtit
  • 200 g (külmutatud) mustikaid (panin 150 g mustsõstraid ja 50 g arooniaid)

Sega omavahel kaerajahu, küpsetuspulber ja riivitud martsipan.

Vahusta munad suhkruga, lisa Kreeka jogurt ning jahu-martsipanisegu, sega ühtlaseks ning lõpuks sega ettevaatlikult juurde mustikad.

Kummuta tainas küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ning küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Võta keeks ahjust, lase 10 minutit vormis jahtuda, kummuta siis restile ning lase lõplikult jahtuda. Serveerimisel raputa peale ohtralt tuhksuhkrut.

2018-05-17 18.18.17.jpg2018-05-17 18.19.55.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s