Rullimata jäänud kapsarullid ehk tomatises kastmes kapsapada riisi ja hakklihaga

Yummm, see toit tuli hea! Muutsin pisut koostisosade vahekordi ehk lisasin rohkem riisi ja viskasin külmikus seisnud soolaseened ka sisse. Ja täpselt sellisena meeldis mulle ja mehele väga.

Idee siit.

kuuele (93 kcal/100 g)

2018-05-20 18.00.38.jpg

  • 570 g keedetud täisterariisi (keetmata kujul umbes 250 g)
  • 400 g veisehakkliha (kasutasin kodust hakkliha)
  • soola ja pipart
  • 50 g võid
  • 110 g hakitud sibulat
  • 1095 g tükeldatud kapsast
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • 100 g ketšupit
  • 5 dl puljongit
  • 325 g soolaseeni
  • 1 tl suhkrut
  • 10 g tilli

Keeda riis soolaga maitsestatud vees pakendi juhiste järgi. Tõsta kõvale.

Kuumuta pannil natuke õli ning prae hakkliha läbi, kuni see on värvust muutnud. Praadimise ajal proovi hakkliha võimalikult väikesteks osadeks lammutada. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pannilt ära.

Lisa suurde potti või, lase sulada ning  prae vaiksel kuumusel sibulat mõned minutid. Ära pruunista. Vajadusel alanda kuumust. Lisa potti tükeldatud kapsas ja prae või sees läbi. Kalla siis potti purustatud tomatid, ketšup ja kuum puljong. Lisa ka soola, pipart. Lase keema tõusta, seejärel alanda kuumust ning hauta tasasel tulel kaane all u 15 minutit (kuna ma ei kasutanud noort kapsapead, kulus mul 35 min). Lisa potti ka hakkliha, keedetud riis ja soolaseened, sega läbi ning hauta veel mõned minutid. Maitsesta lõplikult soola, pipra ja suhkruga. Sega sisse hakitud till.

2018-05-20 17.49.57.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Rullimata jäänud kapsarullid ehk tomatises kastmes kapsapada riisi ja hakklihaga

  1. Pingback: Tomati-kapsahautis | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s