Supp röstitud porgandi ja väikese vürtsiga

Veidi teistmoodi supike, kus suure koguse puljongi asemel hoopis jogurtit kasutatud. Ehk tulemus on väga kreemine. Kahjuks mehele üldse ei meeldinud. Tema jaoks oli supil liiga tugev maitse, meenutas kontsentraati, mida oleks vaja lahjendada. Minu jaoks oli aga kõik paigas!

Idee siit.

kuuele (45 kcal/100 g)

2018-05-23 18.02.49.jpg

  • 1,8 kg porgandeid
  • 145 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • 2 spl oliiviõli
  • 2 tl soola
  • 2 tl jahvatatud vürtsköömneid või paprikapulbrit
  • pipart
  • 4 purki (neto kaal kokku 960 g) terveid tomateid (ma panin 2 purki ehk 800 g purustatud tomateid)
  • 2 tl kuivatatud ürte (nt Prantsuse või Vahemere ürdisegu)
  • 740 g maitsestamata Kreeka jogurtit
  • 500 ml puljongit

Puhasta porgandid ja lõika need u 1 cm suurusteks tükkideks, jämedamad osad õhemaks. Puhasta sibul ja lõika see õhukesteks viiludeks. Aseta porgandid ja sibulad koos kooritud küüslauguküüntega kaussi, nirista peale 2 spl oliiviõli, lisa sool, vürtsköömned või paprikapulber ning pipar. Sega kõik korralikult läbi ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta aedvilju ahjus 200 kraadi juures ahju ülaosas 30 min kuni 40 minutit kuni porgandid on pehmed ja kergelt pruunistunud. Sega köögivilju küpsetamise ajal korra või paar.

Aseta röstitud aedviljad koos tomatitega potti ning töötle saumikseriga ühtlaseks püreeks. Lisa kuivatatud ürdisegu ja jogurt ning lase supil u 10 minutit kergelt podisedes keeda. Vajadusel lisa puljongit nii palju, et saada enda jaoks sobiv konsistents (mul kulus 500 ml). Maitsesta soola ja pipraga, kui soovid.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s