Jaapani sufleepannkoogid

Mul pole aimugi, mis siit välja pidi tulema, aga usun, et mul läks midagi nihu. Minu sufleepannkoogid maitsesid täpselt nagu tordi biskviitpõhi :D Küpsetasin kahte moodi: ühe koogi 12 cm läbimõõduga lahtikäivas koogivormis ja teise sama suures fooliumist valmistatud vormis. Koogivormis valmistatud kook küpses korralikumalt läbi, fooliumi oma jäi pisut nätskeks. Põhi kõrbes mõlemal täielikult ära, nii et gaasipliidiga ei soovita seda retsepti proovida.

Idee siit.

kahele (326 kcal/100 g)

2018-05-26 11.13.38.jpg

  • 2 muna
  • näpuotsatäis soola
  • 3 spl suhkrut
  • 2,5 spl piima
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 spl õli
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 75 g nisujahu

Alustuseks pane mittenakkuva põhjaga pann koos fooliumiga vooderdatud vormidega madalale kuumusele soojenema. Kui sul rõngasvorme pole, tee need fooliumist.

Eralda munavalged -kollastest. Vahusta munavalged koos soola ja 2 spl suhkruga tugevaks vahuks. Teises kausis vispelda lahti munakollased, lisa piim, vanillisuhkur ja õli, sega ühtlaseks. Lisa 1 spl suhkrut ning küpsetuspulbriga segatud nisujahu. Sega hoolega, kuni saad ühtlase taina. Sega saadud pannkoogitainas ettevaatlikult munavalgete hulka.

Tõsta tainas pannile vormirõngaste sisse. Kata pann kaanega ning lase madalal kuumusel 20 min kuni 25 minutit küpseda (ära vahepeal kaant tõsta!). Seejärel keera pannkoogid koos rõngastega ümber ning küpseta veel 5 min kuni 10 minutit teiselt poolt.

Serveeri kohe.

2018-05-26 11.15.05.jpg2018-05-26 11.41.06.jpg

This entry was posted in magus and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s