Sloppy Joe ehk tomatine veisehakklihahautis köögiviljadega

Kas ma sõin hamburgeritäidist hoopis riisiga või jaa? :D Ja nõnda oli väga hea!

Idee siit.

kuuele (111 kcal/100 g)

2018-05-27 18.51.57.jpg

  • 1 spl oliiviõli
  • 600 g veisehakkliha (kasutasin kodust hakkliha)
  • 115 g sibulat, hakituna
  • 155 g varssellerit, hakituna
  • 125 g porgandit, hakituna
  • 310 g šampinjone, hakituna
  • 25 g küüslauku, hakituna
  • 800 g purustatud tomatit
  • 90 g ketšupit
  • 25 ml veiniäädikat
  • 25 ml kalakastet
  • soola ja pipart

Kuumuta potis keskmisel kuumusel õli ning pruunista hakkliha, kuni see on värvi muutnud. Tõsta potist taldrikule koos pannile eraldunud lihamahladega. Lisa potti veel veidi õli ning hauta selles peeneks tükeldatud sibulat, sellerit ja porgandit umbes viis minutit. Lisa seened ja hauta veel umbes viis minutit. Lisa nüüd potti küüslauk ja hauta veel minut-paar. Tõsta hakkliha potti tagasi, lisa ka purustatud tomatid, ketšup, veiniäädikas, kalakaste, sool ja pipar. Sega läbi, kata kaanega ning hauta vaiksel tulel umbes 20 min kuni 30 minutit. Maitsesta kaste parajaks ning vajadusel lisa soola, suhkrut või äädikat, et maitsed paika läheksid. Kui kaste on liiga paks, võid lisada veidi vett, kui kaste kipub liiga vedel olema, hauta ilma kaaneta vaiksel kuumusel veidi aega, et üleliigne vesi aurustuks.

Serveeri hamburgerikuklite vahel või täisterariisiga nagu ma :P

 

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s