Martsipanise vahekihi ja toorjuustukattega rabarberikook

Minu hooaja esimene rabarberikook. Lihtne nagu enamik rabarberikooke. Kõige aeganõudvam oli martsipani ja rabarberi ühtlaseks massiks mudimine. Eks see kiht ongi koogi parim osa. Vähemalt martsipanihoolikute jaoks :P Kasutasin 200 g Kalevi martsipani ja 100 g Odense oma. Kartsin, et äkki ei tuleks 300 g Odensega küllalt magus kook mu jaoks. Sai täpselt paras. Isegi mu mehe jaoks, kes kartis ka liiga haput kooki. Toasoojana mekkis mulle tsipa paremini kui külmkapikülmalt.

Idee siit.

344 kcal/100 g

2018-05-29 19.55.09.jpg2018-05-29 19.58.31.jpg

Koogipõhi:

  • 180 g täisterakaerajahu
  • 80 g pruuni suhkrut
  • 100 g võid
  • näpuotsaga soola
  • vajadusel veidi vett (panin 20 ml)

Martsipani-rabarberi vahekiht:

  • 300 g mandlimartsipani
  • 300 g rabarberit
  • veidi jahvatatud ingveripulbrit

Toorjuustukiht:

  • 400 g toorjuustu
  • 3 muna
  • 90 g pruuni suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

Valmista esmalt koogipõhi. Selleks töötle köögikombainis kaerajahu, suhkur, või ja sool ühtlaseks, kuni moodustub ühtlane tainapallike. Vajadusel lisa vett. Suru tainas 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures u 10 min kuni 12 minutit, kuni taina pind on kuiv, kuid mitte pruunistunud.

Martsipani-rabarberi vahekihi valmistamiseks sega tükeldatud rabarber martsipani ja ingveriga ning suru eelküpsetatud koogipõhjale.

Sega toasoe toorjuust munade, suhkru ja vanillisuhkruga. Ära segu klopi, vaid sega lihtsalt rahulike ringjate liigutustega kuni toorjuustusegu on kõik ühtlane ja tükkideta. Kalla martsipani-rabarberikihile.

Aseta ahju 170 kraadi kuni 180 kraadi juurde ja küpseta u 45 min kuni 50 minutit, kuni pealiskiht hakkab kergelt pruunistuma ja on kalgendunud. Kui pealiskiht kipub liialt pruunistuma, alanda kuumust või kata kook pealt fooliumiga. Liiga lühikese küpsetamisaja puhul on oht, et kook ei küpse korralikult läbi.

Lase enne lahtilõikamist veidi jahtuda.

2018-05-29 19.58.14.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s