Siidine spargli püreesupp

Ei oskagi selle supi kohta midagi öelda. Erilist maitset sel nagu polnud. Samas toorjuustu tõttu oli see meeldivalt kreemine. Sidruniga sai pisut liialdatud, nii et selle maitse jäigi domineerima.

Idee siit.

viiele (80 kcal/100 g)

2018-05-30 18.04.05.jpg

  • 200 g porrut, tükeldatuna
  • 1 kg sparglit, vajadusel alumine osa kartulikoorimisnoaga kooritud, tükeldatuna
  • 30 g võid
  • soola ja pipart
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 400 g kreemjuustu (kasutasin toorjuustu)
  • sidrunimahla (panin 10 ml)

Tükelda porru ja spargel. Tõsta iga portsjoni jaoks 2 ilusamat sparglitippu kõrvale. Sulata potis või ja hauta porrut keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Ära pruunista. Lisa spargel potti, maitsesta soola ja pipraga ning kalla peale puljong. Lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel 15 min kuni 20 minutit.

Samal ajal kui supp keeb, blanšeeri kõrvale tõstetud sparglitipud. Selleks kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi, lisa sinna sparglitipud ning keeda 2 min kuni 3 minutit. Kurna ja jahuta kiirelt külma vee all. Tõsta kõrvale.

Püreesta supp ühtlaseks. Siidisema tulemuse jaoks võid supi veel läbi sõela kurnata. Sega juurde kreemjuust. Jaota supp taldrikute vahel ja serveerides lisa igale portsjonile sparglitippe.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s