Bataadi-hakkliharoog

Iga kord, kui täidetud köögivilju teen, siis mõtlen, et see on ikka hull tüütus ja miks ei võiks seda toitu lihtsamalt serveerida. Seekord ei hakanudki bataati täitma, vaid valmistasin toidu ahjuvormis :P Ei tea, kas sel põhjusel või oleks see nkn juhtunud, aga mulle ei meeldinud selle toidu tekstuur. Poleks ehk pidanud bataati nii hoolikalt ära püreestama, sest tulemus oli suht nagu beebitoit :D Oleks sinna sisse riisi vms tahtnud.

Idee siit.

kuuele (155 kcal/100 g)

2018-06-04 18.11.25.jpg

  • 4 väikest bataati (1,2 kg)
  • 1 kg hakitud kalkuni rinnaliha (mul oli 890 g kalkuni kintsuliha)
  • 4 tl kuhjaga päikesekuivatatud tomati pestot (mul oli päikesekuivatatud tomati pasta, panin 80 g)
  • 160 g riivitud parmesani
  • 260 g tomatit
  • 25 g küüslauku
  • sool, pipar

Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika bataadid pooleks ja pane 30 minutiks ahju. Eemalda lusikaga bataatide sisu ja püreesta blendris ühtlaseks kreemiks.

Sega kausis omavahel hakkliha, tomatipesto, 100 g parmesani ja tükeldatud tomatid. Lisa juurde hakitud küüslauk ja püreestatud bataadi sisu. Sega omavahel ühtlaseks massiks.

Prae saadud segu kergelt pannil ja maitsesta soola ning pipraga. Seejärel pane see ahjuvormi, riivi peale ülejäänud parmesan ja pane 180-kraadisesse ahju 5 min kuni 8 minutiks.

2018-06-04 18.15.21.jpg2018-06-04 18.25.28.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s