Maasika-rabarbritort

See kook on ülilihtne, aga ülihea. Biskviit mul küll eriti ilus ei tulnud ja raske oli sellest kolme kihti lõigata, kuid muus osas probleeme polnud. Maasikaid saab tordi vahele rikkalikult ja moos muudab biskviidi ülimahlaseks, nii et väga väikseid tükke lõigata ei tasu, sest need võivad ära laguneda. Aga ühe tükiga on nkn raske piirduda :P

Idee siit.

240 kcal/100 g

2018-06-03 17.05.05.jpg

Biskviitpõhi:

  • 3 muna
  • 135 g suhkrut
  • 60 g nisujahu
  • 20 g maisitärklist
  • 0,75 tl küpsetuspulbrit

Rabarbrimoos:

  • 200 g rabarbrit
  • 50 g suhkrut

Täidis:

  • 400 g toorjuustu
  • 100 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 350 ml vahukoort
  • 500 g maasikaid täidisesse ja u 50 g kaunistuseks
  • lisaks mõned murelid ja riivitud tumedat šokolaadi

Põhja tarvis vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning sõelu segu munavahule, sega õrnalt läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi (20 cm) ning küpseta 175-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Biskviit peaks olema pealt kuldne ning testimiseks sissetorgatud puutikk peaks jääma kuivaks. Lase jahtuda.

Vahepeal valmista rabarbrimoos, segades kastrulis omavahel rabarbritükid ja suhkru. Kuumuta segu kuni suhkur on sulanud ning rabarber koost lagunenud. Jäta jahtuma.

Koogi kokkupanemiseks valmista toorjuustukreem, pannes kõik täidise komponendid kaussi ning vahustades, kuni saad ühtlase kreemi. Lõika bisviitpõhi kolmeks kettaks. Pane alumine ketas serveerimisalusele. Määri biskviitpõhjale moosi, puista peale puhastatud ja tükeldatud maasikaid ning toorjuustukreemi, kata teise biskviidikettaga ja korda sama. Kõige pealmine biskviidikiht kata ainult toorjuustukreemiga. Määri kreemiga ka koogi küljed. Pane tort külma tahenema, vähemalt 4 tunniks kuni üle öö. Kaunista enne serveerimist maasikate, murelite ja šokolaadipuruga.

2018-06-03 17.01.49.jpg2018-06-03 17.02.05.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s