Martsipani-kaerakliikattega rabarberikook

See kook oli mu jaoks suur pettumus: muretainas kõrbes ära, sisu oli liiga hapu ja martsipani ei jäänud üldse tunda ning kaerakliikate ei vaimustanud. Eriti huvitav oli see, et tavaliselt värske rabarberiga koogi puhul ma tärklist ei kasuta, kuid siin retseptis see oli, nii et panin ka. Ja vaatamata sellele oli kook ahjust tulles keskelt nii vedel, et seda ei saanud lahti lõigata. Lasin siis jahtuda, uhasin rohkelt tuhksuhkrut peale ja pressisin nukralt kõhtu :(

Idee siit.

296 kcal/100 g

2018-06-06 19.27.20.jpg

Muretainas:

  • 250 g nisujahu
  • 125 g võid
  • 50 g suhkrut
  • 1 muna
  • 10 ml piima

Sisu ja kate:

  • 550 g kooritud ja tükeldatud rabarbereid
  • 2 spl maisitärklist
  • 2 spl + 70 g pruuni suhkrut
  • 50 g võid
  • 70 g kaerakliisid
  • 70 g martsipani

Töötle nisujahu, või ja suhkur köögikombainis riivitud parmesani laadseks massiks. Lisa muna ning töötle kiirelt ühtlaseks. Vajadusel lisa ka tilk piima. Pane tainapall toidukile sisse ja pooleks tunniks külmkappi seisma.

Koori ja tükelda rabarberid ning hüpita neid veidi tärklise sees, et mahl küpsedes rabarberitest välja ei imenduks.

Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale ja äärtesse.  Torka kahvliga auguliseks. Eelküpseta 175-kraadises ahjus 5 min kuni 7 minutit.

Seejärel lisa koogipõhjale rabarberid ning 2 spl suhkrut. Pane kook katte valmistamise ajaks ahju tagasi.

Katte jaoks haki või koos ülejäänud pruuni suhkruga peeneks ning lisa kaerakliid, saades ühtlase puru. Aseta rabarberikihile martsipanitükid ning puista kaerakliipuru koogile katteks. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit.

2018-06-07 18.28.38.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s