Rabarberi-kohupiimakook martsipaniga

Rabarberikookidega veab mul tihti viltu. Küll on liiga hapud ja/või liiga igavad. Selle koogiga jäin aga päris rahule. Kihtide ladumine on mõnus nikerdamine ehk kook polnud minu jaoks igavalt lihtne. Kindlasti mitte ka keeruline, aga lihtsalt, mida rohkem kihte, seda lahedam ju :P Parajalt magus on ka, kuigi oleksin võinud ka vabalt 100 g martsipani lisada.

Idee siit.

259 kcal/100 g

2018-06-13 18.41.44.jpg

Puru:

  • 100 g võid
  • 240 g jahu
  • 90 g suhkrut

Täidis:

  • 2 muna
  • 90 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 300 g kohupiima (kasutasin ricotta‘t)
  • 100 g hapukoort (kasutasin 10-protsendilist)
  • 300 g rabarberit (panin 315 g)
  • 75 g martsipani

Valmista puru, selleks sulata või ja lisa kuivainetele. Näpi purutaoliseks massiks.

Vahusta munad suhkrutega kergelt vahule. Lisa kohupiim ja hapukoor.

Haki rabarberid väikesteks tükkideks.

Võta lahtikäiv 20 cm koogivorm ja kata küpsetuspaberiga. Raputa vormi põhja 1/3 purust, aja ühtlaselt laiali ja suru käega vastu vormi põhja. Vala ettevaatlikult peale pool kohupiimatäidisest. Täidisele lisa pool rabarberikogusest, raputa peal pool kogust riivitud martsipani.

Seejärel 2/3 purust, siis allesjäänud kohupiimatäidis, rabarberid ja martsipan. Kõige peale raputa allesjäänud puru.

Küpseta 190-kraadises ahjus 50 minutit.

2018-06-13 18.25.59.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s