Supp spargli ja hernestega

Alles hiljuti sai sparglisuppi söödud, mis kohe üldse ei meeldinud. Siinne retsept on aga palju parem. Pole piimatoodet vajagi, et supp kreemiseks muuta. Selle töö teeb ära kartul. Mõnusalt paks supp, millel kirss tordiks on praetud peekon ^^

Idee siit.

kuuele (34 kcal/100 g)

2018-06-13 17.49.56.jpg

  • 2 porrut (300 g)
  • 20 g küüslauku
  • 490 g kartulit
  • 1 spl võid
  • 1,5 l puljongit
  • 445 g sparglit
  • 200 g rohelisi herneid (külmutatud; mul oli u 180 g)
  • 35 g rohelist sibulat

Tükelda porru valge osa (ma kasutan ka rohelist :P) ja haki küüslauk. Koori kartulid ja tükelda. Sulata poti põhjas või ja lisa tükeldatud porru, küüslauk ja kartul. Pruunista juurvilju potis paar minutit ja kalla peale puljong. Keeda kuni kartul on pehme, lisa tükeldatud spargel ja keeda veel mõni minut. Lõpuks lisa rohelised herned ja hakitud roheline sibul. Lase korraks keema ja võta pott tulelt. Püreesta sauseguriga.

Serveeri praetud peekoniga.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s