Sidrunivahvlid

Ühel ilusal päikselisel laupäeval vaaritasin köögist tundide viisi vahvleid. Vähemalt tundus, et see kogus võttis pool päeva :D Ja algretseptis oli veel suurem kogus! Tulemuseks täitsa okeid vahvlid, kuid sidrunimaitset jäi mu jaoks väheks ja magusamad oleks võinud ka olla. Kusjuures algretseptis polnud suhkrut üldse! Tekstuur oli päris okei ja kinni jäämisegi eriti probleeme polnud! Kindlasti tasub serveerida magusa moosiga, sest paljalt jäävad kuivaks ja mahedamaitseliseks.

Idee siit.

kolmele (352 kcal/100 g)

2018-06-16 12.09.27.jpg

  • 290 g jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 30 g magusainet steviaga
  • 1,5 tl vanillisuhkrut
  • 3 munakollast
  • 375 ml piima
  • 1,5 sidruni peenelt riivitud koor (14 g)
  • 65 g rapsiõli
  • 3 munavalget

Mõõda kuivained kaussi ja sega hästi läbi. Klopi munakollased piimaga lahti, kalla kuivainete peale ja sega mikseri tainakonksudega aeglasel kiirusel, kuni segu on ühtlane. Lisa riivitud sidrunikoor ja vala peene nirena juurde õli. Vahusta munavalged pehmeks vahuks, kalla taina peale ja tõsta alt ülespoole segamini. Ära üle sega. Küpseta õlia määritud vahvliraudadega kuldsed vahvlid.

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s