Mmmm datlitega müslibatooniga ei saa minu puhul alt minna. Arvata on, et see tuli hea. Nats probleeme oli kogustega, sest palju ikkagi on 1 dl müslit? :D Tegin siis tunde järgi ja batoonid tulid pehmemapoolsed, kuid ilusti koos püsivad. Hullem variant ju liiga kuivad batoonid meisterdada. Maitselt on need ülimalt magusad ja energialaks on garanteeritud. Pähklid ja müsli annavad mõnusa krõmpsuva tekstuuri!
Idee siit.
373 kcal/100 g
- 200 g pehmeid datleid (vajadusel eelnevalt leotatuna)
- 65 g maapähklivõid
- 3 dl müslit (panin 110 g kodust šokolaadimüslit)
- 100 g mandleid (panin pooleks metspähklitega)
- 15 g chia-seemneid
Tõsta datlid purustajasse ja töötle need ühtlaseks massiks. Kui datlid on liiga kuivad, leota neid enne veidi aega vees ja püreesta siis. Kui maapähklivõi on kõva, siis tõsta see kastrulisse ja kuumuta vaiksel kuumusel, kuni maapähklivõi muutub pehmeks ja kreemjaks. Kui on tegemist pehme maapähklivõiga, siis jäta see etapp vahele. Tõsta datlipüree kaussi ja lisa sinna pehme maapähklivõi, müsli, tükeldatud mandlid ja chia-seemned. Sega kõik läbi ja suru siis küpsetuspaberi või kilega vooderdatud vormi ühtlase ja tiheda kihina. Vajuta mass kõvasti kinni. Tõsta paariks tunniks jahedasse, kuni mass on tahenenud. Lõika terava noaga parajad tükid. Säilita jahedas.