Vürtsikas kanasupp

Ma polnud päris pikalt lihaga suppi söönud. Samuti polnud ammu söönud püreestamata suppi. Seega ei isutanud selline kanasupp kohe üldse. Maitse oli aga üle ootuste hea, seda küll hapukoorega serveerides. Ei teagi, kas ilma oleks nii hea olnud. Ei hakka vist igaks juhuks proovima :P

Idee siit.

kuuele (44 kcal/100 g)

2018-06-21 17.50.00.jpg

  • 660 g kartulit
  • 390 g porgandit
  • 160 g varssellerit
  • 25 g küüslauku
  • 400 g kanafileed
  • 1 spl oliiviõli
  • soola, pipart
  • värsket tšillit või tšillihelbeid (maitse järgi)
  • 1550 ml puljongit
  • 15 g tilli

Koori kartulid ja porgandid ning haki suupärasteks tükkideks, samuti haki varsseller ja puhastatud küüslauk. Lõika kanafilee õhukesteks viiludeks või ribadeks.

Prae mittenakkuval pannil tükeldatud kanafilee (pruunistada pole vaja) ning maitsesta see soola ja pipraga. Võta pann tulelt ja jäta kanafilee ootele.

Pane suurde potti viilutatud porgandid, varsseller ja küüslauk, lisa veidi õli ja maitsesta segu tšilliga. Prae pidevalt segades umbes 3 minutit. Vala peale keev puljong.

Keeda suppi keskmisel kuumusel, kuni kartul on valmis. Seejärel sega sisse eelnevalt praetud kanafilee tükid ning värske till. Serveeri hapukoorega.

2018-06-21 17.51.32.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s