Ma polnud päris pikalt lihaga suppi söönud. Samuti polnud ammu söönud püreestamata suppi. Seega ei isutanud selline kanasupp kohe üldse. Maitse oli aga üle ootuste hea, seda küll hapukoorega serveerides. Ei teagi, kas ilma oleks nii hea olnud. Ei hakka vist igaks juhuks proovima :P
Idee siit.
kuuele (44 kcal/100 g)
- 660 g kartulit
- 390 g porgandit
- 160 g varssellerit
- 25 g küüslauku
- 400 g kanafileed
- 1 spl oliiviõli
- soola, pipart
- värsket tšillit või tšillihelbeid (maitse järgi)
- 1550 ml puljongit
- 15 g tilli
Koori kartulid ja porgandid ning haki suupärasteks tükkideks, samuti haki varsseller ja puhastatud küüslauk. Lõika kanafilee õhukesteks viiludeks või ribadeks.
Prae mittenakkuval pannil tükeldatud kanafilee (pruunistada pole vaja) ning maitsesta see soola ja pipraga. Võta pann tulelt ja jäta kanafilee ootele.
Pane suurde potti viilutatud porgandid, varsseller ja küüslauk, lisa veidi õli ja maitsesta segu tšilliga. Prae pidevalt segades umbes 3 minutit. Vala peale keev puljong.
Keeda suppi keskmisel kuumusel, kuni kartul on valmis. Seejärel sega sisse eelnevalt praetud kanafilee tükid ning värske till. Serveeri hapukoorega.