Õlles marineeritud kana

Ma ei oska kanaliha väga hinnata, sest õlles marineeritud kana oli kana nagu kana ikka. Söödav, aga ei midagi erilist. Mees ajas jälle oma “keedukana” juttu. Ilmselt, sest kana haudus ahjus natukese marinaadi sees.

Idee siit.

neljale

2018-06-20 17.50.21.jpg

  • 4 purustatud küüslauguküünt
  • 4 cm suurune purustatud ingveritükk
  • 1 peenelt viilutatud keskmine sibul
  • 1 spl paprikapulbrit
  • 1 tl soola
  • 1 tl pipart
  • 0,5 tl köömneid (kasutasin vürtsköömneid)
  • 3 spl sinepit
  • 500 ml õlut
  • 5 spl õli
  • 1 kg kana kintsuliha

Sega omavahel küüslauk, ingver, sibul, paprikapulber, sool, pipar, köömned, sinep, õlu ja õli. Lisa meelepärasteks tükkideks lõigatud kana kintsuliha, sega läbi, kata kauss toidukilega ja aseta vähemalt 4 tunniks külmkappi.

Eemalda kana marinaadist (soovi korral koos sibulatega) ja grilli kõrgel kuumusel u 5 minutit kummaltki poolt kuni kana kergelt pruunistub ja on ilusti läbi küpsenud. Mina küpsetasin 220-kraadises ahjus grilli all u 20 minutit. Lisaks kasutasin pöördõhku.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s