Valge šokolaadi vahukook rabarberiga

See kook pole eriti klassikaline rabarberikook. Samuti ei anna rabarber selles eriti hapukust, sest on kahel viisil suhkruga töödeldud. Koogipõhja panin pisut vähem suhkrut kui algretseptis, kuid oleks pidanud veel vähem panema. Kook tuleb ikka väga magus. Samas on põhi nii mahlane ja vaht nii õhuline, et tükk läheb ikka väga libedalt alla. Me hävitasime perega peaaegu terve koogi ühe õhtuga ära :D

Idee siit.

396 kcal/100 g

2018-06-21 17.03.00.jpg

Valge šokolaadi vaht:

  • 330 ml vahukoort
  • poole sidruni riivitud koor (5 g)
  • 150 g valget šokolaadi

Kuumuta 130 ml vahukoort koos sidrunikoorega keemiseni. Vala kaussi ja pane 2 h kuni 3 tunniks külmikusse.

Koogipõhi:

  • 100 g mandleid
  • 100 g võid
  • 100 g valget šokolaadi
  • 2 muna
  • 80 g suhkrut (panin 50 g)
  • näpuotsatäis soola

Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Jahvata mandlid köögikombainis peeneks jahuks. Võid kasutada ka mandlijahu. Sulata või kastrulis. Haki valge šokolaad. Võta kastrul koos võiga tulelt ja lisa hakitud šokolaad. Sega hoolega, et šokolaad või sees ära sulaks. Jahuta.

Vahusta munad, suhkur ja sool õhuliseks. Lisa šokolaadi-või segu osade kaupa, samal ajal segades. Sega hulka ka mandlijahu. Vala tainas 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta kooki 25 min kuni 30 min. Jahuta täielikult.

Rabarberitäidis:

  • 220 g rabarbrit
  • 100 g suhkrut
  • poole želatiinilehte

Haki rabarber peenelt ja pane suhkruga kastrulisse. Aja keema ning lase vaikselt tulel 5 min kuni 10 minutit podiseda, kuni rabarber on täiesti pehme ja laguneb tükkideks. Samal ajal paisuta želatiinileht külmas vees. Kui rabarber on pehme, võta kastrul tulelt ja sega kohe hulka üleliigsest veest tühjaks pigistatud želatiinileht. Pane koogipõhjale koogivorm ja tordikile ümber ning vala rabarberitäidis koogile. Pane vahu valmistamise ajaks külmikusse.

Haki 150 g valget šokolaadi peenelt ja pane kaussi. Kuumuta vahukoor uuesti keemiseni ning vala šokolaadile. Lase 2 minutit seista ning seejärel sega, kuni šokolaad on sulanud.

Vahusta ülejäänud 200 ml vahukoort pehmeks vahuks ning sega esmalt 1/3 vahukoort šokolaadikreemi sisse. Seejärel sega ettevaatlikult hulka ka ülejäänud vahukoor.

Määri vaht rabarberitäidisele. Pane kook üleöö sügavkülma.

Viilutatud rabarber:

  • 100 g rabarbrit (panin 80 g)
  • 50 g suhkrut
  • 1 dl vett

Lõika rabarbrist õhukesed viilud ja pane need kaussi. Kuumuta suhkur ja vesi koos karamelliks ning vala rabarberiviiludele. Jahuta ja hoia üleöö külmikus.

Enne serveerimist eemalda koogivorm ja tordikile ning pane tort serveerimisalusele. Pane tagasi külmikusse ja lase 3 h kuni 4 tundi üles sulada. Kaunista rabarberiviiludega. Serveeri külmkapikülmana.

2018-06-20 17.47.39.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s