Grillitud seakaelakarbonaad punases marinaadis

Kuigi mees suutis liha ühelt poolt korralikult ära kõrvetada, oli see ikkagi nende jaanide ajal mul teisena lemmik! Meesperele aga muidugi täielik lemmik! Eriti mõnusalt lihtne marinaad koostisosadest, mis kodus alati olemas!

Idee siit.

2018-06-23 16.41.39.jpg

  • 100 g ketšupit
  • 3 küüslauguküünt, purustatuna
  • 3 spl mett
  • 3 spl sojakastet
  • soola ja pipart
  • 4 x 250 g seakaelakarbonaadist lõigatud steike

Marinaadi valmistamise jaoks sega omavahel ketšup, küüslauk, mesi, sojakaste ja veidi soola ja pipart. Tõsta kaelakarbonaadi tükid sinna sisse marineerima vähemalt paariks tunniks kuni üle öö.

Tõsta liha marinaadist välja. Piserda grilli õliga ja grilli karbonaaditükke kuumal grillil mõlemalt poolt 3 min kuni 5 minutit või kuni liha on küps (aias grillides kulus selleks ikka tunduvalt kauem aega :P). Küpsemisaeg sõltub lihatükkide paksuseks. Jäta enne lahtilõikamist liha veel umbes 15 minutiks rahunema.

2018-06-23 15.16.532018-06-23 16.12.46

 

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s