Rub ehk kuivmarinaad kanale

Elu esimene kuivmarinaad! Mul tuli seda kuidagi liiga palju ja kuna asendasin koostisosasid, siis sai kokku päris kummaline maitsebukett. Ega garam masala nt mu lemmikute hulka kuulugi, nii et väga head tulemust oodata polnud. Samas lõhnas marinaad päris hästi. Kuna sool tuli lisada alles hiljem, oli raske aru saada, palju seda panna, ja liha tuli väga mahe. Lihtsalt väga vürtsine. Aga meie perele selline maitse ei istunud. Pluss kanafilee on ikkagi grillitult liiga kuiv mu jaoks.

Idee siit.

2018-06-23 15.15.36

  • 1 kg kanafileed
  • 3 spl jahvatatud koriandrit (panin 1 spl karripulbrit, 1 spl garam masalat, 1 spl kuivatatud punet)
  • 1 spl pruuni suhkrut
  • 2 tl kurkumit
  • 2 tl jahvatatud ingverit
  • 2 tl sidrunheina
  • 1 tl tšillipulbrit
  • 8 küünt küüslauku (või 2 tl küüslaugupulbrit)
  • hiljem maitsestamiseks soola

Lõika liha ristikiudu meelepärasteks tükkideks (sellle järgi, kas ajad šaslõkina vardasse või grillid õhemate tükkidena restil). Sega omavahel vürtsid ning koori ja viiluta küüslauk. Kui soovid marinaadisegu enne valmis teha, kasuta küüslaugupulbrit, kui aga teed kohe tarbimiseks, võid marinaadiained (küüslauk, ingver, galangal, sidrunhein) värsketega asendada. Masseeri liha maitseainetega korralikult kokku ning jäta toatemperatuurile tunniks-kaheks seisma. Pühi liigne marinaad tükkidelt, maitsesta soolaga ning grilli valmis.

2018-06-23 16.13.14

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s