Õllesai päikesekuivatatud tomatite ja ürtidega

See on vist kõige krõbedam sai, mis ma kunagi küpsetanud olen. Valmistasin selle mehe rõõmuks, kelle lemmikud ongi just krõbedad küpsetised. Nii vähe koostisosi, aga maitse oli üllatavalt põnev. Meeldis meile mõlemale :)

Idee siit.

266 kcal/100 g

2018-06-24 18.14.11.jpg

  • 260 g nisujahu
  • 100 g täisterarukkijahu
  • 1 spl küpsetuspulbrit (panin kogemata 1 tl)
  • 0,5 spl soola (panin kogemata 0,5 tl :D)
  • 2 spl (pruuni) suhkrut
  • 1 tl Vahemere ürdisegu, tüümiani või punet
  • u 5 päiksekuivatatud tomatit (50 g)
  • 330 ml õlut
  • 50 g võid

Sega kausis sõelutud jahud, küpsetuspulber, sool, suhkur ja ürdid. Lisa tükeldatud tomatid ja õlu ning sega ühtlaseks tainaks, kuid hoidu üle segamisest, muidu on tulemuseks kõva sai. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud piklikkusse vormi. Sulata või ja vala ühtlaselt taina pinnale.

Küpseta ahjus 180 kraadi juures 40 min kuni 45 minutit, kuni sissetorgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase saial vormis u 15 min taheneda ja tõsta seejärel restile jahtuma, et alla kondensvedelikku ei tekiks ja põhi läbi ei vettiks.

2018-06-24 18.12.28.jpg2018-06-24 18.18.47.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s