Biskviitkook rabarberi ja piimašokolaadiga

Inimesed tihti imestavad, miks ma uhkeid kooke ilma mingi põhjuseta teen. Vastus on lihtne, mulle lihtsalt ei meeldi kodused ja kergesti valmivad koogid :P Ehk siis minu mõistes tavaline kook ongi kolmekihiline biskviidikas. Ülilihtne ja maitsev. Biskviit on päris tihke, nii et seda oli mugav kolmeks lõigata. Alumist kihti samas oleks ehk pidanud immutama, sest see jäi mu jaoks tsipa kuivaks. Aga šokolaadikreem ja rabarberikreem ehk rohkelt vahukoort ei saa lihtsalt halvasti maitsta :D

Idee siit.

325 kcal/100 g

2018-06-29 16.07.42.jpg

Piimašokolaadikreem:

  • 150 g piimašokolaadi
  • 250 ml vahukoort

Kuumuta vahukoor kastrulis keemiseni. Samal ajal haki šokolaad peenelt ja pane kaussi. Vala kuum vahukoor šokolaadile ja jäta minutiks seisma. Seejärel sega ringjate liigutustega kuni šokolaad on ühtlaselt sulanud. Jahuta ning jäta 3 h kuni 4 tunniks külmikusse seisma.

Biskviit:

  • 4 toatemperatuuril muna
  • 150 g suhkrut
  • 150 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Kata 24 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning määri ääred võiga. Kuumuta ahi 190 kraadini.

Vahusta munad suhkruga tugevaks õhuliseks vahuks. See võtab vähemalt 5 minutit, pigem veel rohkem. Sõelu sisse jahu ja küpsetuspulber ning sega tainas ettevaatlikult ühtlaseks. Ürita sellest mitte õhku välja segada. Vala tainas koogivormi ning küpseta 25 minutit, kuni sisse pistetud tikk tuleb kuivana välja.

Eemalda ahjust ning jäta u 30 minutiks jahtuma. Seejärel võta kook vormist välja ning keera tagurpidi, nii et põhi jääb peale.

Lase koogil täielikult jahtuda ning seejärel lõika see kolmeks. Kui valmistad biskviidi päev varem, pane iga kihi vahele küpsetuspaber ja mässi biskviit fooliumisse.

Rabarberikreem:

  • 2 želatiinilehte
  • 180 g väikesteks tükkideks lõigatud rabarberit
  • 70 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 500 ml vahukoort
  • 60 g tuhksuhkrut

Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Kuumuta rabarber koos suhkrutega pehmeks. Selleks kulub 5 min kuni 10 minutit. Pigista želatiinilehtedest üleliigne vesi välja. Eemalda rabarberikompott tulelt ning sega želatiinilehed selle hulka. Vala rabarberikompott kaussi ning jahuta toatemperatuurini. Vahusta vahukoor tuhksuhkruga pehmeks vahuks. Sega ettevaatlikult rabarberikompotiga.

Kata koogivormi ääred tordikilega ja aseta selle põhja esimene biskviidikiht. Vala peale rabarberikreem. Sellele aseta järgmine biskviidikiht.

Vahusta piimašokolaadikreem pehmeks vahuks (ära üle vahusta, sest vaht võib tükki minna!) ja vala biskviidile. Sellele aseta viimane biskviidikiht. Kata koogivorm toidukilega ning pane vähemalt paariks tunniks kuni üle öö külmikusse.

Kate:

  • 150 g tuhksuhkrut (panin 100 g)
  • 15 g kakaopulbrit
  • 2 spl keeva vett

Eemalda kook koogivormist ja pane serveerimisalusele. Sega katte komponendid omavahel ja vala kate koogile. Kaunista marjadega ja naudi.

2018-06-29 16.05.07.jpg2018-06-29 16.08.14.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s