Kookospiimaga lõhesupp

Sel supil oli veits kummaline maitse, mis tuli vist rooskapsast. Aga ei midagi hullu. Kookospiima oleks pidanud rohkem kasutama, et supp kreemisem ja valgem oleks. Ehk tulemus on suht keskpärane.

Idee siit.

kuuele (66 kcal/100 g)

2018-07-01 18.31.21.jpg

  • 500 g lõhefileed (kasutasin vikerforelli, 677 g)
  • 490 g porgandit
  • 300 g Brüsseli ehk rooskapsast
  • soola, pipart
  • 1500 ml puljongit
  • 2 dl lahjat kookopiima
  • 2 tl sidrunheinapulbrit
  • 25 g ingverit
  • 30 ml sidrunimahla

Eemalda lõhefileelt nahk ning lõika lõhe suupärasteks tükkideks. Tükelda porgand peenikesteks ribadeks. Eemalda rooskapsastelt pealmised lehed ning lõika need pooleks.

Prae pannil lõhekuubikuid 3 minutit. Maitsesta lõhe soola ja pipraga.

Aja puljong ja kookospiim keema ning vala sellesse porgandiribad ja poolitatud rooskapsad. Keeda pehmeks. Lisa sidrunheinapulber ja ingver ning praetud lõhekuubikud. Maitsesta sidrunimahlaga.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s