Seafilee Hoisin marinaadis

Poleks vist pidanud fileed nii suure tükina marinaadi panema, sest minu meelest ei jõudnud marinaadi maitse küllalt selle sisse. Marinaadi maitse oli muidu ok. Liha ei tahtnud mul ahjus kuidagi valmis saada ja lõpuks oli ikkagi natuke kuivaks tõmbunud :(

Idee siit.

viiele

2018-07-01 17.19.29.jpg

  • väike jupp ingverit, hästi peeneks hakituna
  • 2 küüslauguküünt, hästi peeneks hakituna
  • 1 spl pruuni suhkrut
  • 3 spl Hoisin kastet
  • 2 spl sojakastet
  • 1 spl riisiäädikat
  • 2 tl rapsiõli
  • 2 seafileed (2 x 350 g)

Marinaadi valmistamiseks sega omavahel ingver, küüslauk, suhkur, Hoisin kaste, sojakaste, riisiäädikas ja õli. Sega kõik ühtlaseks. Aseta kelmetest puhastatud fileed kaussi või karpi ning kalla peale marinaad. Jäta vähemalt paariks tunniks kuni üle öö marinaadi. Vahepeal keera fileesid marinaadis ümber, et need ühtlaselt maitsestuksid.

Kuumuta ahi. Tõsta fileed marinaadist välja ja kuivata veidi. Küpseta ahjus u 20 min kuni 35 minutit (sõltuvalt filee paksusest) fileesid aeg-ajalt keerates. Võid küpsemise ajal fileesid veel marinaadiga pintseldada. Tõsta fileed ahjust välja ja lase enne lahtilõikamist umbes 10 minutit seista.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s