Ühe poti nuudlid aedviljadega

Selle toidu valmimisega oli küll kerge jama. Ei tea, kas oligi mõeldud, et aedviljad jäävad täiesti tooreks? Igatahes ma pidin laskma neil mõnda aega kaane all haududa, et need kergelt krõmpsud, kuid siiski läbi küpsenud oleks. Selle ajaga läks aga riisinuudel liiga pehmeks :( Kastme maitse mulle väga muljet ei avaldanud, igatsesin sweet chilli sauce‘i, millega oleks tahtnud roa üle valada. Või siis mingit kreemist kastet, nagu näiteks eilne Merevaigu oma. Lemmikosa toidust olid lisaks praetud šampinjonid :P

Idee siit.

neljale (71 kcal/100 g)

2018-07-08 19.01.16.jpg

  • 120 g porgandit
  • 270 g suvikõrvitsat
  • 200 g Türgi ube (värsked või külmutatud)
  • 790 ml puljongit
  • 200 g pruuni riisi nuudleid (kasutasin tavalisi riisinuudleid)
  • soola, pipart
  • 135 g šampinjone
  • 1 spl õli
  • 25 g rohelist sibulat

Maitsekaste:

  • 20 ml sojakastet
  • 2 tl õli
  • 1 spl sidrunimahla
  • 1 tl suhkrut
  • 20 g Srirachat või muud teravat tšillikastet

Tee porgandist ja suvikõrvitsat spiraalitajaga spiraalid.  Kui pole ei spiraalitajat ega lõikurit, tee porgandist ja suvikõrvitsast lihtsalt noaga julienne (kitsad ribad). Lõika terved Türgi oad diagonaali all väiksemaks.

Vala keev puljong potti. Lisa nuudlid ja oad. Jälgi, et nuudlid oleksid kenasti vedelikuga kaetud. Keeda paar minutit. Lisa  porgand ja suvikõrvits ja keeda veel minuti jagu.  Mina hautasin kaane all, kuni aedviljad olid mu jaoks küllalt pehmed. Tõsta pott pliidilt.

Maitsekastmeks sega omavahel kõik kastmeks vajalikud ained. Vala potti ja sega läbi. Kui tarvis, maitsesta roog veel soola ja pipraga. Potis peaks olema nüüd vähese vedelikuga maitserikas nuudliroog.

Kui soovid rooga lisada ka seeni, siis viiluta need ja prae vähese õliga pannil kiirelt läbi. Sega nuudliroa hulka.

Serveerimisel puista peale rohkelt hakitud rohelist sibulat. Mina segasin sellegi toidu sekka.

2018-07-08 18.52.54.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s