Peekonisse mässitud kanafilee brokoliga, sinepises kreemjuustukastmes

Mina ei tea, kuidas valmistada mahlast kana, sest isegi retseptis ettenähtust suuremaid tükke kasutades tuli mul ikka kuiv kana. Kaste meeldis.

Idee siit.

kuuele (137 kcal/100 g)

2018-07-12 18.03.45.jpg

Kana:

  • 3 kanafileed (á 200 g; mul oli kokku 800 g)
  • soola, pipart
  • 150 g peekonilõike (kasutasin Inglise peekonit)
  • kuivatatud punet

Kaste:

  • 300 g brokolit
  • 150 ml kanapuljongit
  • 400 g (2 karpi) Gourmet Club kreemjuustu kõrvitsa ja Dijoni sinepiga
  • 1 tl suhkrut
  • soola, pipart

Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. Mässi iga kanafilee ümber peekon nii, et peekonilõikude otsad jäävad filee alla. Raputa peekonisse mässitud fileedele kuivatatud punet. Tõsta ahjuplaadile või -vormi. Küpseta 180 kraadi juures 35 minutit. Tõsta kuumus 230 kraadini ja küpseta veel 5 minutit. Tõsta seejärel ahjust välja ja lase enne lahtilõikamist 10 minutit seista.

Sel ajal kui kana ahjus küpseb, valmista pliidil kaste. Tükelda brokoli. Sega pannil omavahel kanapuljong ja kreemjuust. Tõsta brokoli kastmesse, lase kaste keema ja keeda kaane all 10 minutit. Maitsesta suhkruga,  lisa ka soola ja pipart. Kui soovid, et kaste oleks paksem, keeda veidi aega ilma kaaneta. Tõsta kanafileed kastmesse.

2018-07-12 17.57.48.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s