Beseekattega rabarbrikook mandlipõhjal

Selle koogi kohta ütleks lihtsalt mmmmmm. Lihtne, kuid nii võluv!

Idee siit.

426 kcal/100 g

2018-07-13 14.06.16.jpg

Põhi

  • 200 g jahu
  • 60 g mandlijahu
  • 90 g suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 125 g külma võid
  • 2 munakollast

Sega kokku jahu, mandlijahu, suhkur ja sool. Lisa külm või kuubikutena ja töötle see kiiresti jahusegu sisse. Lisa munakollased ja sõtku need taina sisse. Vormi tainas palliks, keera toidukilesse ja pane tunniks ajaks külmkappi.

Määri koogivorm võiga (võid kasutada nii ümmargust koogivormi kui ka madala äärega ristkülikukujulist, ma kasutasin 24 cm läbimõõduga ümmargust). Rulli tainas kahe toidukile vahel õhukeseks (või suru kätega ühtlaselt vormi põhja ja selle äärtele). Tõsta tainas vormi ja suru ühtlaselt vormi põhja ning külgedele. Tõsta vorm koos tainaga veel 30 minutiks külmkappi.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Torka tainas kahvliga auguliseks, kata see küpsetuspaberiga ning pane küpsetuspaberile raskuseks kuivatatud oad. Küpseta niimoodi kaetult u 20 minutit. Tõsta ahjust välja ja lase jahtuda.

Rabarbrivõie

  • 100 ml rabarbrimahla
  • 20 ml sidrunimahla
  • 100 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 2 muna
  • 2 munakollast
  • 85 g võid kuubikutena
  • 1 spl vett
  • 15 g maisitärklist

Rabarbrimahla saamiseks purusta umbes 300 g kuni 400 g rabarbreid köögikombainis, aga mitte liiga peeneks. Sega juurde 1 spl suhkrut ja pane sõelale nõrguma. Mõne aja pärast võid rabarberipurust mahla läbi sõela välja pigistada.

Võide tegemiseks aja pliidil suurem kauss veega kuumaks. Sega kokku sidruni- ja rabarbrimahl, suhkur, sool, munad ja munakollased. Sega vispliga ühtlaseks. Lisa võikuubikud. Tõsta saadud segu kuuma veega poti kohale ning kuumuta segu madalal kuumusel vispliga segades kuni või on sulanud. Lisa 1 spl külmas vees lahustatud tärklis. Sega vispliga ühtlaseks. Suurenda veidi kuumust, segamist jätkates, kuni segu muutub paksemaks. Tõsta kauss tulelt. Kui võide sees on vaatamata pidevale segamisele tükid, vala see läbi peene sõela.

Vala rabarbrivõie eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 20 minutit 180 kraadi juures. Tõsta kook ahjust välja ja lase jahtuda.

Beseekiht

  • 4 munavalget
  • 135 g suhkrut

Vahusta munavalged keskmise tugevusega vahuks. Lisa suhkur ja jätka vahustamist, kuni saad tugeva munavalgevahu. Tõsta saadud mass jahtunud koogile. Pista hetkeks hästi kuuma ülagrilli alla või pruunista kergelt gaasipõletiga.

2018-07-13 14.03.03.jpg2018-07-13 14.03.13.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s