Krõbedad lehttainakeerud suitsulõhega

Maitseküllased ja lihtsalt valmivad pirukad, mida sõi isegi kalapõlgurist sõbranna.

Idee siit.

u 20 tk (333 kcal/100 g)

2018-07-16 11.01.29.jpg

  • 400 g pärmi-lehttainast (panin u 420 g)
  • 100 g toasooja toorjuustu (panin 80 g karulauguga toorjuustu)
  • 100 g tükeldatud suitsulõhet (panin 90 g)
  • 1-2 peotäit hakitud karulauku (panin 15 g rohelist sibulat)
  • pipart
  • 1 muna (määrimiseks)
  • u 50 g riivitud juustu (kasutasin riivitud Cheddarit)

Laota tainaplaadid jahusele pinnale, aseta ääred üksteise peale ja rulli need kokku, et tekiks üks suur tainaplaat. Rulli tainast ka natukene õhemaks. Määri toorjuust ühtlaselt tainale, puista peale hakitud kala ja karulauk. Maitsesta pipraga ja keera tainas tihedaks rulliks. Lõika rullist 1,5 cm paksused viilud ja aseta need vähemalt 1 cm vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lõikepind üleval pool.

Klopi muna 2 spl vee või piimaga lahti ja määri sellega rullid nii pealt kui ka äärtest. Raputa peale riivitud juust. Küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit kuni lõherullid on pealt ja külgedelt kuldpruunid. Lase pirukatel 5 min kuni 10 minutit plaadil jahtuda ja serveeri seejärel kohe. Väidetavalt parimad ahjusoojana, kuid mulle maitsesid ka jahtunult :)

2018-07-16 11.01.15.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s