Mandlikook valge šokolaadi, rabarberi ja vaarikatega

See kook on super, sest see püsib väga väga pikalt mahlane. Tegin laupäeval valmis ja sõin teisipäeval ja no nii mahlane. Elagu mandlijahu. Viimane lisab ka martsipanist mekki. Soovitan!

Idee siit.

423 kcal/100 g

2018-07-16 11.39.30.jpg

  • 100 g mandleid
  • 100 g võid
  • 100 g hakitud valget šokolaadi
  • 2 muna
  • 100 g suhkrut (panin 75 g)
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 30 g nisujahu
  • 100 g viilutatud rabarberit
  • 60 g vaarikaid (värskeid või külmutatuid)
  • 15 g mandlilaaste

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Töötle mandlid köögikombainis peeneks jahuks. Sulata või kastrulis. Võta kastrul tulelt ja sega või hulka hakitud valge šokolaad. Sega hoolega, et šokolaad ühtlaselt ära sulaks. Jahuta segu pisut.

Vahusta munad, suhkru ja vanillisuhkur kergeks ja õhuliseks. Sega hulka jahu. Lisa valge šokolaadi ja või segu jao kaupa, samal ajal segades. Viimasena lisa mandlijahu.

Vala tainas 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Jaota koogile rabarberiviilud ja vaarikad. Raputa peale mandlilaastud. Küpseta kooki 45 minutit.

Jahuta täielikult ning naudi.

2018-07-16 11.36.30.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s