Õhkõrn rabarberikook

See kook oli tõeline üllataja. Nii siidise tekstuuriga ja mõnusalt magus. Ainult mingid veidrad kõvad tükid leidsin süües koogi seest. Ei saanudki aru, kas need olid šokolaadiküpsiste ahjus ära kuivanud pisarad või kuivanud kodujuustutükid :/

Idee siit.

268 kcal/100 g

2018-07-19 15.35.12.jpg

  • 150 g šokolaadipisaratega küpsiseid
  • 50 g võid
  • 280 g rabarberit
  • 3 muna
  • 135 g suhkrut
  • 400 g toorjuustu
  • 300 g kodujuustu
  • 225 g Juubeli tordipulbrit
  • kaneeli

Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja vajuta segu küpsetuspaberiga vooderdatud  22 cm kuni 24 cm koogivormi põhja. Põhi jääb üsna õhuke. Tõsta vorm külma.

Koori rabarber ja lõika viiludeks. Vahusta munad suhkruga. Sega juurde toasoe toorjuust, kodujuust, tordipulber ja rabarber. Vala segu vormi küpsisepõhjale. Raputa peale kaneeli ning küpseta 180 kraadi juures (keskmisest ühe võrra alumisel kõrgusel) u 50 minutit. Kook peab olema pealt kuldpruun ja küps ning võib keskelt veidi võbiseda (kui on kook on liialt võbisev, siis küpseta madalal kuumusel veel natuke, kuid kook taheneb ka jahtudes). Jäta lahtise uksega ahju tunnikeseks jahtuma.

2018-07-19 15.33.57.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s