Rabarbri-hapukoorekook

See kook jäi mõne sööja arvates liiga hapukas. Hea mahlane oli aga küll. Kookoshelbed kadusid kahjuks ära.

Idee siit.

227 kcal/100 g

2018-07-19 15.38.59.jpg

  • 180 g šokolaadiküpsiseid
  • 80 g sulatatud võid
  • 135 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 35 g kookoshelbeid
  • 450 g rabarberit
  • 300 g hapukoort
  • 1 muna

Purusta küpsised, lisa sulatatud või ning sega ühtlaseks. Suru küpsisemass 20 cm kuni 22 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ja aseta katte valmistamise ajaks külmkappi.

Katte valmistamiseks sega omavahel kuivained ning lisa kooritud ja tükeldatud rabarberid. Klopi omavahel hapukoor ja muna ning lisa rabarberi-suhkru segule, sega kõik korralikult segamini. Kalla kate küpsisepõhjale ja küpseta 175 kraadi juures u 25 min kuni 35 minutit ehk seni kuni kook on pealt kenasti küpsenud. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.

2018-07-19 15.37.50.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s