Kanalihapirukas

Selle piruka tainas oli kohutav. Ei andnud seda kuidagi rullida :( Tainas oli hästi kleepuv ja õhukeseks rullides kippus katki minema. Täidis oli aga väga maitsev, nii et jäin rahule. Ühe suure piruka asemel võib vorpida ka väikseid.

Idee siit.

191 kcal/100 g

2018-07-19 14.50.06.jpg

  • 60 g täisterarukkijahu
  • 150 g nisujahu
  • 0,25 tl soola
  • 10 g pärmi
  • 2 dl piima

Täidis:

  • 200 g suitsukana
  • 80 g porrut
  • 20 g küüslauku
  • 1 spl võid
  • 100 g šampinjone
  • 105 g toorjuustu
  • 40 g parmesani
  • soola, pipart
  • 5 g tilli
  • 0,5 muna

Mõõda jahud ja sool kaussi või lauale. Näpi hulka pärm, mudi puruks. Sega juurde käesoe piim ja sõtku elastseks tainaks. Pane 1 tunniks kerkima. Tainas peaks jääma üsna pehme.

Tükelda kanaliha peeneks. Haki porru ja küüslauk. Hauta paar minutit võis. Lisa hakitud seened ja kuumuta läbi. Sega hulka toorjuust ja riivitud parmesan. Maitsesta soola, pipra ja tilliga.

Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika sellest u 10 cm kettad. Tõsta iga ketta ühele poolele täidis. Keera teine pool peale ja suru ääred kokku. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja torka kahvliga läbi.

Sarnaselt võid valmistada ühe suure kinnise piruka. Selleks rulli tainas ristkülikuks, tõsta täidis poolele tainale ja keera teine pool peale. Lase 30 min kerkida. Määri lahtiklopitud munaga.

Küpseta 225-kraadises ahjus väikeseid pirukaid 7 min kuni 8 min, suurt 10 min kuni 12 minutit.

2018-07-19 14.48.45.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s