Mahlased lihapallid

Teen augustis looma- ja linnulihavaba kuu, nii et see roog jäi mõneks ajaks viimaseks lihaseks ampsuks. Sobis ideaalselt, sest nii häid lihapalle polnud ammu saanud. Need olid tõesti mahlased! Mäletan, et ka lapsena olid mu lemmikud just vanaema valmistatud seentega lihapallid.

Idee siit.

neljale-viiele (191 kcal/100 g)

2018-07-30 15.21.10.jpg

  • 385 g šampinjone
  • 120 g sibulat
  • 1 spl oliiviõli
  • 25 g küüslauku
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 1 tl kuivatatud basiilikut
  • 1,5 tl soola
  • 1 tl jahvatatud pipart
  • 750 g kalkunihakkliha (kintsu või rinnafileest, mõlemad sobivad)
  • 10 g sinepit

Haki seened ja sibul väga peeneks, kui võimalik, kasuta köögikombaini abi. Kuumuta pannil õli, lisa seene-sibulasegu koos hakitud küüslaugu, ürtide ja poole koguse soola ja pipraga. Prae segu madalal kuumusel umbes 10 minutit ja lase jahtuda.

Tõsta jahtunud segu kaussi, lisa hakkliha, sinep ja ülejäänud sool-pipar. Sega segu ühtlaseks massiks ja vormi meelepärase suurusega pallid. Segu on üpriski vedel aga sellest ei tasu heituda, ahjus püsivad pallid kenasti koos. Lihapalle on lihtsam vormida, kui niisutad käsi vahepeal veega.

Tõsta pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit, kuni need on pealt pruunistunud. Alanda ahju temperatuur 180 kraadile, keera pallid ümber ja küpseta veel 10 min kuni 15 nutit.

2018-07-30 15.21.25.jpg2018-07-30 18.07.12.jpg

 

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s