Püreesupp suitsulõhega

Kuuks ajaks siis pescetarian. Parim otsus, sest mereandidest ja kalast on mul tunduvalt raskem loobuda kui muust lihast. Vahel ikka tahaks lõhet või makrat süüa ju. Kalaroogi on igatahes see kuu palju tulemas. Alustades sellest taevalikust supist. Ei oska midagi laita, loved every bite of it!

Idee siit.

kuuele (92 kcal/100 g)

2018-08-01 18.06.37.jpg

  • 180 g porrut
  • 25 g küüslauku
  • 620 g värskeid kartuleid
  • 120 g sellerit
  • 95 g porgandit
  • 1 spl oliiviõli
  • 3 spl paksu tomatipastat (panin 60 g ketšupit)
  • 150 ml valget veini
  • 1125 ml puljongit
  • 15 ml sidrunimahla
  • soola, pipart
  • 300 ml vahukoort
  • u 470 g külm- või kuumsuitsulõhet (või mõnd muud suitsukala)
  • 20 g hakitud tilli

Puhasta ja tükelda kõik aedviljad: porru, küüslauk, kartulid, seller ja porgand. Kuumuta suures potis õli ja passeeri selles aedvilju paar minutit, kuni need läbi kuumenevad ja saavad kergelt värvi. Hoidu pruunistamast. Lisa tomatipasta ja sega läbi.

Lisa vein ja puljong. Keeda aedvilju u 20 minutit, kuni need on pehmed. Püreesta supp ja vala tagasi potti. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Sega hulka koor ja kuumuta veel kord keema.

Tükelda suitsukala. Tõsta kuum supp taldrikutesse, lisa kala ja hakitud till.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s