Suus sulavad aprikoosi-friandid

Ma ei tea, kas poe aprikoosid ei saanud küllalt küpseks või miks need friand‘ide sees pigem hapukad tundusid. Muljet see küpsetis seega eriti ei avaldanud. Kõige rohkem oli tunda mandlijahu maitset. Ja suus sulava asemel kasutaks ma pigem sõna mahlane.

Idee siit.

u 8 tk (365 kcal/100 g)

2018-08-02 18.14.34.jpg

  • 3 hästi küpset aprikoosi (175 g)
  • 100 g võid
  • 3 munavalget
  • 100 g tuhksuhkrut
  • 40 g maisijahu
  • 100 g mandlijahu
  • 15 g mandlilaaste

Eemalda aprikoosidest kivi ja haki viljaliha tükkideks. Sulata või ja lase jahtuda. Kui soovid, siis küpseta võid seni, kuni see muutub punakas-pruuniks ja hakkab tulema pähklist aroomi.

Vahusta munavalged pehmete tippude tekkimiseni. Sega tuhksuhkur sõelutud jahu ja jahvatatud mandlitega, lisa sulatatud või ja aprikoositükid, seejärel munavalgevaht õrnalt spaatliga segades.

Jaota tainas kaheksa korralikult võiga määritud friand’i- või muffinivormi vahel, puista peale mandlilaastud ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 12 min kuni 15 minutit kuni need on pealt kuldpruunid. Enne söömist lase jahtuda, soovi korral sõelu peale tuhksuhkrut.

2018-08-02 18.15.28.jpg2018-08-02 18.45.10.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s