Valge kala kirsstomatitega

See toit ajas närvi mustaks, aga enda lolluse tõttu. Poe sügavkülma valge kala kaotab sulades oma kaalust palju suurema osa kui pakendil kirjas. Ja nii oligi mul umbes poole vähem kala kui vaja. Ja ka toitu tuli seega megavähe. Aga kartuliga koos mekkis üllatavalt hea. Kodused tomatid ei vea alt!

Idee siit.

neljale-viiele (117 kcal/100 g)

2018-08-05 16.57.15.jpg

  • 40 g oliiviõli
  • 25 g küüslauku
  • 450 g kirsstomateid, poolitatuna
  • kuivatatud punet
  • 1,5 dl valget veini
  • soola, pipart
  • 1 tl suhkrut
  • 600 g valge kala fileed (mul oli u 300 g)

Kuumuta pannil oliiviõli ja lisa siis pannile küüslauk. Kuumuta kergelt läbi, kuid ära pruunista. Lisa pannile poolitatud kirsstomatid ning pune ja kuumuta mõne minuti jooksul läbi. Järgmisena lisa vein ja lase siis vaiksel tulel veidi podiseda, kuni pannitäis on muutunud paksemaks. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Hoia kaste soojas kuni valmistad kalafileesid.

Puista kalafileele soola ja pipart ning prae pannil mõlemalt poolt mõned minutid, kuni kala on küps. Küpsemisaeg sõltub kalafilee paksusest. Väldi üleküpsetamist.

2018-08-05 17.04.48.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s