Läätse Bolognese

Olen ka varem vegan Bolognese’t teinud ja eelmised retseptid on natuke rohkem meeldinud. Kuigi ega see halb polnud, lihtsalt keskpärane.

Idee Coopi reklaamlehest.

kuuele (77 kcal/100 g)

2018-08-12 19.12.57.jpg

  • 270 g punaseid läätsesid
  • 125 g sibulat
  • 1 spl oliiviõli
  • 380 g porgandit
  • 375 g suvikõrvitsat
  • 3 tl jahvatatud paprikat
  • 600 g tomatipastat (sellest 100 g panin ketšupit)
  • 3 dl puljongit
  • soola, pipart

Keeda läätsed soolaga maitsestatud vees valmis ning nõruta (ära üleliia pehmeks keeda)!

Haki sibul ning kuumuta pannil õlis. Koori ja viiluta porgandid ning lisa sibulale. Kuumuta segu läbi ning seejärel lisa pannile riivitud suvikõrvits. Lisa segades paprikapulber.

Seejärel vala pannile tomatipasta ja puljong ning hauta madalal kuumusel 15 min kuni 20 min ehk seni, kuni porgand on pehme. Seejärel sega juurde keedetud läätsed ning lase kuni serveerimiseni kaane all seista (väljalülitatud pliidikuumusega).

Serveeri nt keedetud riisi või pastaga.

2018-08-12 19.09.31.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s