Parmesanikana

Tegin mehele tööle sellise lihtsa ahjus valmiva kana. Muidu hea, aga kahjuks see hea maitse suure tüki sisse ei jõua :(

Idee siit.

neljale

2018-08-12 12.28.00.jpg

  • u 900 g broilerifileed
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 spl sidrunimahla
  • soola, pipart
  • 10 g värsket peterselli
  • 50 g parmesani
  • 20 g riivsaia
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • 2 muna

Kuivata kanafileed majapidamispaberiga ning sega need kausis kokku oliiviõli, hakitud küüslaugu ja sidrunimahlaga. Maitsesta kergelt. Lase seista vähemalt seni, kuni valmistad ette ülejäänud komponendid, kuid veel parem on, kui saad fileed jätta külmkappi maitsestuma pikemaks ajaks (2–12 tundi).

Sega kokku hakitud petersell, peeneks riivitud parmesan, riivsai ja riivitud sidrunikoor ning klopi eraldi kausis lahti munad. Suska fileed ükshaaval munasegust läbi ja pista seejärel juustupudisse. Vajadusel patsuta kate kätega veidi rohkem kinni, et fileed oleksid kenasti kaetud.

Lao kana sellisesse madalasse ahjuvormi, mis mahutaks just parasjagu ühe kihi fileesid, ning vala peale ülejäänud muna- ja juustusegu. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 min kuni 30 minutit, kuni kana on kena krõbeda moega.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s