Külm peedisupp kartuli ja värskete soolakurkidega

Mu maitsemeeled on ikka väga palju arenenud, sest varem poleks ma soolakurgiga suppi söönud. Aga kui soolakurk on enda valmistatud, siis läheb see kuidagi eriti libedalt alla :P Küll mitte paljalt, aga supi sees oli väga mõnus. Kiidan selle retsepti heaks!

Idee siit.

kuuele (36 kcal/100 g)

2018-08-15 17.36.21.jpg

  • 540 g keedetud peeti, riivituna
  • 430 g kartulit, riivituna
  • 360 g värsket soolakurki, riivituna
  • 1500 ml puljongit
  • 2 spl valge veini äädikat
  • 25 küüslauku, peeneks hakituna
  • 1,5 tl suhkrut
  • soola, pipart
  • 40 g rohelist sibulat, hakituna
  • maitse järgi tilli
  • 5 keedetud muna, koorituna ja poolitatuna

Koori ja riivi peedid. Riivi ka peet, kartul ja kurk.

Kalla potti puljong, lisa sinna riivitud kartul ja peet ning veiniäädikas. Lase keema tõusta ja keeda u 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa hakitud küüslauk ning keeda veel paar minutit. Maitsesta supp suhkru, soola ja pipraga. Jahuta supp täielikult.

Jahtunud supile lisa riivitud soolakurk. Sega kõik läbi, kontrolli maitseid. Vajadusel lisa soola, suhkrut või äädikat. Jaota taldrikute vahel, puista peale ohtralt värsket tilli, rohelist sibulat ja aseta igasse taldrikusse keedetud poolitatud muna. Ma segasin kõik koostisosad supi sisse.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s