Mahlane mandli-mustsõstrakook piimašokolaadi kattega

Kui nädala lõpus tekkis mõte endale kook küpsetada, siis sattus see retsept mu teele. Tundus küllalt lihtne, aga samas kutsuv retsept, et kohe järele proovida. Parajalt šokolaadine ka, et magusisu ära võtta. Samas miski jäi mind selle koogi juures häirima. Võib olla ei ole mustsõstarde, mandlijahu ja šokolaadi kombo mu lemmik? Kurb, sest kõik koostisosad eraldi on ju suurepärased :(

Idee siit.

374 kcal/100 g

2018-08-17 19.36.14.jpg

Mustsõstra-mandlikook:

  • 100 toasooja võid
  • 100 g suhkrut
  • 2 muna
  • 50 g mandlijahu
  • 50 g nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g värskeid mustsõstraid

Kuumuta ahi 175 kraadini.

Vahusta või ja suhkur omavahel. Seejärel lisa vahustades ükshaaval ka munad. Sega hulka mandlijahu, nisujahu ja küpsetuspulber. Viimasena sega ettevaatlikult hulka mustsõstrad. Vala tainas võiga määritud ja küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta kooki u 30 minutit. Küpsust kontrolli puutikuga. Jahuta täielikult.

Ganache:

  • 200 g piimašokolaadi
  • 40 ml piima

Haki šokolaad peenelt ja pane kaussi. Kuumuta piim keemiseni ning vala šokolaadile. Lase 2 minutit seista ning sega siis ringjate liigutustega ühtlaseks massiks. Jäta u 30 min kuni 45 minutiks jahtuma ning määri koogile. Kaunista meelepäraselt.

2018-08-17 19.34.56

 

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s