Krokanttäidise-nugati trühvlid

Olen selle kunagi ammu netist leitud retsepti valmistamist aastaid edasi lükanud. Nüüd aga jõudis kätte aeg seda proovida. Nugati-martsipanitrühvlid ongi mu lemmikud, nii et olin väga põnevil. Ja ei pidanud pettuma. Kui viimati ei jäänud metspähklipralineega taolistes kommides rahule, siis selle retsepti järgi tulid trühvlid ideaalsed! Tõelised magusapommid.

u 8 tk (495 kcal/100 g)

2018-08-18 18.33.13.jpg2018-08-18 18.35.39.jpg

  • 25 g suhkrut
  • 25 g metspähkleid
  • 75 g pehmet nugatit
  • 120 g martsipani
  • u 100 g valget šokolaadi

Sulata suhkur kastrulis ning sega hulka metspähklid. Vala karamelliseeritud metspähklid küpsetuspaberile ja lase neil jahtuda. Haki peenelt.

Sulata nugat vesivannil. Sega nugat hakitud pähklitega. Veereta segust väiksed pallid, pane need küpsetuspaberile ja seejärel külmikusse.

Rulli martsipan lahti ja lõika kaheksaks tükiks. Pane iga tüki peale nugatipall ja veereta komm ümmarguseks. Pane pooleks tunniks külmikusse.

Kata pallid sulašokolaadiga ja kaunista hakitud metspähklitega. Pane külmikusse tahkuma.

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s