Seemne-näkileivad

Näkileivad pole üldiselt üldse minu teema, kuid kuna mu kätte sattus pakk maisijahu, siis tundus see retsept kohe kutsuv. Tainas oli enne ahju minemist väga mittemidagi ütlev, nii et olin väga skeptiline. Aaaaga ahjust väljus väga mõnus krõbe amps. Keskelt jäi muidugi natuke nätskemaks, aga sinna pole midagi parata.

Idee siit.

plaaditäis

2018-08-21 13.06.11-2.jpg

  • 120 g maisijahu
  • 55 g päevalilleseemneid
  • 35 g seesamiseemneid
  • 40 g kõrvitsaseemneid
  • 40 g chia-seemneid
  • 1 tl soola
  • 2,5 dl keeva vett
  • 45 g oliiviõli

Sega maisijahu seemnete ja soolaga. Lisa kuum vesi ja õli. Sega tainaks. Lase tainal u 20 minutit seista.

Kata töölaud ahjuplaadi suuruse küpsetuspaberiga. Tõsta tainas küpsetuspaberile. Kata teise küpsetuspaberiga. Vajuta tainas kätega laiemaks. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel võimalikult õhukeseks. Eemalda pealmine küpsetuspaber. Tõsta näkileib küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Küpseta plaaditäit 150 kraadi juures 45 min kuni 60 minutit, kuni näkileib on kergelt pruunistunud ja krõbe. Tõsta ahjust, lase jahtuda.

Murra enne söömist vabakujulisteks paladeks.

2018-08-21 12.49.30.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s