Brokoli-krevetipirukas

Kreemine pirukas, mille tainas on kasutatud riisi- ja maisijahu. Põhi ei olnud minu meelest parim, sest see kippus küpsedes murenema ja seega voolas täidist pisut välja. Aga perekond jäi vaatmata sellele pirukaga rahule. Maitselt mahe ja kõhule mõnus. Ilusama välimuse nimel laseks kodujuustu järgmine kord püreeks.

Idee siit.

2018-08-24 14.20.14.jpg

Põhi:

  • 60 g võid
  • 80 rasvatut kohupiima
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • soola
  • 60 g maisijahu
  • 90 g riisijahu
  • 1 muna

Taina jaoks pane külm või koos kohupiima, küpsetuspulbri, soola ja jahudega köögikombaini ning töötle ühtlaseks puruks. Lisa muna ja sõtku kokku tainas. Pane see täidise valmistamise ajaks külma.

Täidis:

  • 90 g sibulat
  • 15 g küüslauku
  • 1 spl õli
  • 200 g brokolit
  • 100 g lahjat kodujuustu
  • 1 dl piima
  • 0,75 dl kohvikoort (kasutasin vahukoort)
  • 1 spl kalakastet
  • 1 suur muna (65 g)
  • 5 g tilli
  • soola, pipart
  • 100 g krevette

Täidise tarvis haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul, prae mõni minut, lisa küüslauk ja väiksemateks tükkideks lõigatud brokoli. Lisa ka pisut vett ja lase brokolil kaane all peaaegu pehmeks küpseda (mina vett ei lisanud).

Rulli tainas küpsetuspaberi või rullimisaluse peal pisut õhemaks ja tõsta siis võitatud pirukavormi. Suru tainas ühtlaselt vormi põhjale ja külgedele. Ma kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi. Toksi pirukapõhjale kahvliga väiksed augud ja küpseta põhja 200-kraadises ahjus u 10 min, seejärel alanda kuumust 180 kraadini.

Sega kodujuust, piim, koor, kalakaste, muna ja hakitud till ning maitsesta.

Aseta krevetid eelküpsetatud põhjale, kalla peale brokoli- ja kodujuustusegu ning küpseta veel u 35 minutit, kuni muna ja piimasegu on läbi küpsenud.

2018-08-24 14.20.19-2.jpg2018-08-24 17.21.44.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.