Kookospiima-vaarikatort sidruniga

Nii hea tort! Küll vaid siis, kui kohupiim meeldib. Ehk mu mehe meelest polnud eriti hea :D Aga vaarikad ja sidrun on meeldiv kooslus. Biskviit tuleb kergesti lõigatav. Ja sidrunimahlaga immutamine annab koogile eriti mõnusa tugeva sidrunimeki.

Idee siit.

2018-08-24 13.32.35.jpg

Kookospiimabiskviit:

  • 130 g toasooja võid
  • veerandi sidruni riivitud koor
  • 150 g suhkrut
  • 3 muna
  • 130 g nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 110 ml lahjat kookospiima
  • 0,5 tl söögisoodat
  • 0,5 spl sidrunimahla
  • põhjade immutamiseks sidrunimahla (mul kulus 50 ml)

Kuumuta ahi 165 kraadini. Kata kaks ümmargust 16 cm läbimõõduga koogivormi küpsetuspaberiga (või küpseta ühes vormis eraldi, sel juhul jaga tainas pooleks). Vahusta või ja sidrunikoor suhkruga heledaks, kohevaks vahuks. Lisa edasi vahustades munad, kuni mass on ühtlane.

Teises kausis sega nisujahu küpsetuspulbriga. Sega vahustatud või hulka kahes osas kookospiim ja jahu.

Eraldi väikesessse kaussi mõõda sooda ja vala peale sidrunimahl. Sega kiirelt läbi ja vala taina hulka ning sega veel kord korralikult läbi (NB! Kui küpsetad kahes jaos, siis lisa soodasegu tainale vahetult enne ahjupanekut).

Jaota tainas võrdselt kahte vormi. Küpseta 25 min kuni 30 minutit. Jahuta.

Vaarika-sidrunikreem: 

  • 150 g lahjat kohupiima
  • 80 g tuhksuhkrut
  • 150 g toasooja toorjuustu
  • 150 g vahukoort + 1 spl pruuni suhkrut
  • poole sidruni mahl (20 ml) ja koor
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 175 g vaarikaid (külmunuil lase sõelal sulada)

Mikserda õrnalt kohupiim tuhksuhkruga ühtlaseks, lisa toorjuust. Vahusta vahukoor pruuni suhkruga ja lisa kohupiimasegule. Lisa sidrunimahl ja -koor ning maitsesta vanillisuhkruga. Tõsta veerand kreemist kõrvale, et hiljem sellega kook katta.

Lõika mõlemad biskviidid horisontaalselt pooleks. Aseta alumine biskviit koogialusele. Immuta sidrunimahlaga (mitte et biskviit oleks kuiv, vaid et saada sidrunimaitset). Kata vaarikatega ja laota neile kreem. Silu ühtlaseks. Kata biskviidiga, siis korda sidrunimahla, vaarikate ja kreemikihiga, kuni biskviiti jätkub. Pealmisele kihile ära marju pane. Niisuta torti pealt sidrunimahlaga. Kata pealt ja äärtest õhukese kreemikihiga, silu ühtlaseks ja hoia 30 minutit külmas. Lisa ülejäänud kreem, silu ja kaunista meelepäraselt.

2018-08-24 13.30.49.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s