Kevadine vitamiinipirukas

Mul see kohupiima-muretainas ei õnnestunud. Kuna ma ei viitsi kunagi tainast rullida, siis võis see vormi surudes käesoojuses liialt pehmeks muutuda, sest ahjus kippus see pragunema. Ja ei saanud kuidagi valmis. Seega oligi lõpptulemus väga plägane. Aga külalistelt sai see pirukas kiita!

Idee siit.

2018-08-25 10.46.34.jpg

Kohupiima-muretainas:

  • 150 g tükkideks hakitud külma võid
  • 150 g lahjat kohupiima
  • 150 g nisujahu

Töötle kõik koostisosad köögikombainis ühtlaseks tainaks ning pane külmikusse 30 minutiks seisma.

Kate:

  • 150 g karulaugupestot (kasutasin basiilikupestot, millesse segasin hakitud küüslauku)
  • 120 g tomatit
  • 150 g mozzarella‘t
  • basiilikulehti

Suru muretainas 28 cm ümmarguse koogivormi põhja, tee sellesse kahvliga mõned augud. Eelküpseta põhja 175-kraadises ahjus u 10 minutit. Seejärel kata tainas pealt pesto, viiludeks lõigatud tomati, tükkideks rebitud mozzarella ning basiilikulehtedega. Pane pirukas tagasi ahju ning küpseta u 15 minutit.

2018-08-25 10.45.26.jpg

 

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s