Šokolaadivahukook metspähklite ja granadilliga

Tööle toodud kookidest kadus see kõige kiiremini laualt. Ilmselt on ahvatleval välimusel sellega midagi pistmist. Samuti oli see kolmest koogist kõige keerulisem. Keeruline tglt mitte, lihtsalt eri kihte on palju ja nende valmistamine/tahkumine võtab aega. Piimašokolaadi-granadilli kooslus pole mu jaoks midagi uut, kuid neile, kes seda varem proovinud polnud, meeldis see väga. Granadill muudab mõne jaoks paljalt liiga magusa piimašokolaadi täiesti talutavaks.

Idee siit.

363 kcal/100 g

2018-08-26 12.37.58.jpg

Metspähklipõhi

  • 20 g piimašokolaadi
  • 40 g röstitud metspähkleid
  • 40 g suhkrut
  • 1 muna
  • näpuotsatäis soola

Sulata šokolaad vesivannil ja tööle pähklid köögikombainis jahuks. Vahusta suhkur ja munakollane õhuliseks vahuks. Sega hulka pähklijahu ja sulašokolaad. Vahusta munavalge tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult taina hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 16 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta 175-kraadises ahjus 15 minutit, kuni kook on kuldne ja sisse pistetud tikk jääb kuivaks.

Pähklipralinee

  • 25 g suhkrut
  • 25 g röstitud metspähkleid
  • 25 g piimašokolaadi
  • 25 g jahvatatud vahvlit või maisihelbeid (kasutasin purustatud halvaad)
  • näpuotsatäis soola

Sulata suhkur paksupõhjalises kastrulis kuldseks karamelliks. Võta kastrul tulelt ja sega sisse pähklid. Vala segu küpsetuspaberile ja lase veidi jahtuda. Töötle pähklid köögikombainis jahuks.

Sulata šokolaad vesivannil ning sega sisse pähklijahu, vahvel või maisihelbed ja sool. Raputa pralinee jahtunud koogile ja pane kook pralinee tahkumiseni külmikusse.

Granadilli-ganache

  • 120 g piimašokolaadi
  • 30 ml vahukoort
  • 30 g granadillimahla

Sulata šokolaad vesivannil. Aja vahukoor ja granadillimahl kastrulis keema ning vala šokolaadile. Hakka kausi keskelt segama, kuna saad ilusa siidise ja läikiva ganache‘i. Soovi korral saumikserda läbi. Vala ganache koogile ning pane kook vähemalt neljaks tunniks sügavkülma.

Šokolaadivaht granadilliga

  • 165 g piimašokolaadi
  • 75 ml granadillimahla
  • 175 ml vahukoort

Sulata šokolaad vesivannil ja võta tulelt. Aja granadillimahl kastrulis keema ning vala šokolaadile. Hakka kausi keskelt segama, kuna saad ilusa siidise ja läikiva massi. Vahusta vahukoor pehmeks vahuks. Esmalt sega natuke vahukoort šokolaadi sisse, seejärel ettevaatlikult ülejäänu. Vala vaht tordikilega ümbritsetud 18 cm läbimõõduga koogivormi ning suru selle sisse 16 cm vormis valmistatud koogi sisu nii, et põhi jääks ülespoole. Pane kook üle öö sügavkülma.

Peegelglasuur

  • 5 želatiinilehte
  • 125 g piimašokolaadi
  • 85 ml vahukoort
  • 40 ml vett
  • 125 g suhkrut
  • 125 g glükoosisiirupit

Leota želatiinilehte külmas vees.

Haki šokolaad peenelt ja pane kaussi. Kuumuta vahukoor, vesi, suhkur ja glükoosisiirup keemiseni ning võta tulelt. Pigista želatiinilehtedest liigne vesi ja sega kuumutatud koore sisse. Vala segu šokolaadile ning sega ühtlaseks. Saumikserda segu läbi. Kata glasuuri pealispind toidukilega ning jahuta see 35 kraadini.

Pane külmunud kook jahutusrestile, mis on kausi peale asetatud (nii et üleliigne glasuur kaussi voolaks). Vala glasuur koogile. Lase koogil vähemalt 3 h külmikus sulada.

Kaunista meelepäraselt.

2018-08-26 12.34.59.jpg2018-08-26 12.34.55.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s