Kreeka kartuli-tomatihautis

Hästi mõnus lihavaba roog, kuhu lihasõbrad ilmselt midagi kõrvale valmistama peaks :P Mulle sobis ka nii, mees vaeseke pidi pelmeene kõrvale keetma, sest muud kodus polnud :D

Idee siit.

kuuele (87 kcal/100 g)

2018-08-29 18.41.56.jpg

  • 160 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 1115 g kartuleid
  • 450 g tomatit
  • 30 g oliiviõli
  • 3 spl tomatipastat (kasutasin ketšupit)
  • 1,5 tl kuivatatud punet
  • 3 tl suhkrut
  • soola, pipart
  • u 390 ml vett
  • värsket peterselli
  • 200 g fetat

Viiluta sibul. Vajuta küüslauguküüned noa laiema poolega katki ja haki. Lõika kartulid paarisentimeetristeks tükkideks. Lõika tomatid väikesteks tükkideks.

Kuumuta paksupõhjalise haudenõu põhjas oliiviõli. Seda peab olema nii palju, et jaguks kenasti sibulate hautamiseks. Hauta sibulaid oliiviõlis madalal kuumusel umbes 5 minutit. Lisa küüslauk ja hauta veel 5 minutit.

Lisa kartulid, tomatid, tomatipasta ja kuivatatud pune. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Lisa vesi.

Hauta madalal kuumusel umbes 45 minutit, kuni kahvel läheb suuremat vastupanu osutamata kartulitesse. Puista hautisesse petersell. Maitse ja kui tarvis, lisa soola, pipart.

Serveerides lisa fetatükid.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s