Suvikõrvitsa frittata ehk munaroog suvikõrvitsaga

Kuu aega jälle liha mitte süües ei igatsenud ma seda üldse. Aga tänane peekoniga õhtusöök isutas väga. Ja võimalik, et just peekon selle nii maitsvaks tegigi. Tõeliselt hea ja imeilus munaroog!

Idee siit.

kahele (113 kcal/100 g)

2018-09-01 17.28.58.jpg

  • 6 muna
  • 1 dl piima
  • soola ja pipart
  • 95 g sibulat, hakituna
  • 115 g peekonit, tükeldatuna
  • 250 g suvikõrvitsat, viilutatuna
  • 65 g tomatit, viilutatuna

Klopi munad kergelt kausis lahti. Lisa piim, maitsesta soola ja pipraga, sega läbi ja tõsta kõrvale.

Kuumuta mittenakkuv pann ja prae hakitud sibulat koos peekoniga mõned minutid, kuni sibul on klaasjas ja peekon parajalt läbi küpsenud. Kalla peekon-sibul ahjuvormi ja neile peale munasegu. Kata suvikõrvitsa- ja tomativiiludega. Vajuta need kergelt munasegu sisse. Maitsesta vormitäit veel veidikese soola, pipraga ning küpseta siis eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures umbes 15 min kuni 20 minutit, kuni roog on kuldne ja hüübinud.

2018-09-01 17.32.58.jpg

 

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s