Karamelline õunakook

Selle koogi kohta oskan vaid öelda, et kuradi Juubeli tordipulber. Üldiselt sellist asja ever ei ostaks, aga kuna retseptis oli, siis pidin. Mu ahjule meeldib asju altpoolt kõrvetada ja miskipärast kõrbes pulbripõhi täiega ära. Mees arvas, et sel suhkrusisaldus nii kõrge, et suhkur kristalliseerus. Ei tea, kas see oleks ka juhtunud, kui või pulbriga ühtlaseks tainaks mudida…. Igatahes rikkus see mu jaoks koogi täielikult. Mees nii nördinud polnud ja jäi täitsa rahule. Ta muidugi ka suur Juubeli tordipulbri fänn.

Idee siit.

342 kcal/100 g

2018-09-05 19.04.25.jpg

Põhi:

  • 1 pakk Juubeli tordipulbrit (450 g)
  • 75 g võid (panin igaks juhuks 100 g)

Kate:

  • 4-5 õuna (panin 375 g)

Puru:

  • 25 g võid
  • 90 g pruuni suhkrut
  • 60 g nisujahu

Kata neljakandilise, umbes 25 cm x 25 cm vormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Puista vormi põhjale tordipulber. Tükelda või õhukesteks väikesteks viilakateks, laota need pulbrile.

Puhasta ja viiluta õunad. Lao koogile.

Puru jaoks näpi sõrmede vahel või, suhkur ja jahu peeneks pudiks. Mina tegin seda köögikombainiga, nagu ikka. See võib tunduda väikese võikoguse tõttu pisut kuiv, aga küpsemisel eraldub õuntest mahla ja puru muutub kenasti krõbedaks. Puista puru õuntele.

Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.

2018-09-05 19.00.57.jpg2018-09-05 19.06.01.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s