Taipärased krevetid köögiviljadega

Jätsin sellest retseptist suhkru välja, aga natuke oleks pidanud ikka lisama. Ehk jälle vingun happelisuse üle. Aga muidu väga lihtne ja kiirelt valmiv mereanniroog.

Idee siit.

kuuele (63 kcal/100 g)

2018-09-05 18.47.01.jpg

  • 600 g sabaga tiigerkrevette
  • 380 g tomatit
  • 360 g paprikat
  • 210 g sibulat
  • maitse järgi tšillit
  • 1 spl oliiviõli
  • 30 g võid
  • 3 loorberilehte
  • 225 ml vett
  • 15 ml sojakastet
  • 100 g tšillikastet
  • 100 g tomatikastet (kasutasin ketšupit)
  • 1,5 tl maisitärklist pluss 1 spl külma vett

Koori vajadusel krevetid, sabad jäta alles. Tükelda tomatid ja paprikad. Lõika sibul õhukesteks sektoriteks, haki tšilli.

Kuumuta õli vokkpannil või paksupõhjalises potis. Lisa krevetid ja keera neid kuumutatud õlis, et need saaksid igalt poolt kauni värvi. Tõsta kaussi.

Lisa või pannile või potti, samuti tomatid, paprika, tšilli, sibul ja loorberilehed. Kuumuta segades 2 minutit. Kalla juurde vesi, maitsesta soja, suhkru, tšilli- ja tomatikastmega. Ma lasin natuke kauem podiseda, et köögiviljad liiga krõmpsuks ei jääks.

Sega maisitärklis kõigepealt külmas veega ja siis kastme hulka. Kõige lõpuks lisa krevetid ja serveeri koos keedetud riisiga.

2018-09-05 18.45.57.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s