Köögiviljasupp sulatatud juustuga

Mul tuli see supp nii paks, et pidin rohkelt puljongit juurde lisama ja sain seega eriti suure laari. Aga pole hullu, sest supp on mõnusalt maheda maitsega ja väga kosutav.

Idee siit.

kuuele-seitsmele (46 kcal/100 g)

2018-09-09 18.05.53

  • 700 g kartulit, tükeldatuna
  • 415 g porgandit, tükeldatuna
  • 225 g herneid
  • 475 g kapsast, tükeldatuna
  • 20 g võid
  • 2025 ml puljongit
  • 225 g sulatatud juustu
  • soola ja pipart

Pese kartulid ja porgandid hoolikalt. Vajadusel koori. Tükelda. Pudista herned kaunade seest välja. Haki kapsas peenteks ribadeks. Sulata või keskmisel kuumusel poti põhjas  ning hauta selles kapsast ja porgandit mõned minutid. Lisa puljong, lase keema tõusta ning lisa siis kartul. Keeda vaiksel tulel kümmekond minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Paar minutit enne supi valmimist lisa ka herned. Viimasena lisa sulatatud juust. Maitsesta soola, pipraga.

 

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s